Toen ik in 2011 te horen kreeg dat ik huidkanker heb stond mijn wereld op de kop en dat van mijn dierbaren. In het proces daarna heb ik heel veel aspecten van het leven onder de loep genomen waaronder mijn beroep.

De functies die ik in mijn leven heb mogen uitvoeren en de studies die ik heb gevolgd, heb ik altijd met volle overgave uitgevoerd. Mijn passie ligt op een ander vlak, voeding, beweging, psyche en ontspanning, kwam tijdens het proces naar voren. Vanaf 2012 heb ik me ontwikkeld op dit gebied en heb ik diploma’s behaald voor kPNI-therapeut, Orthomoleculair therapeut, Integraal leefstijlcoach, familie opsteller / organisatie opsteller en Medische Basis Kennis HBO. De kennis en vaardigheden op gebied van voeding, fytotherapie, supplementen, beweging en geestelijke zorg bied ik aan vanuit mijn praktijk aan mensen die daar behoefte aan hebben, preventief of curatief.

Wat ik toen nog niet wist, maar al gauw een invulling kreeg, was dat ik mijn eigen patiënt werd. De huidkanker nam absurde vormen aan. In 3 jaar tijd werden 100 plaveiselcel- en basaalcelcarcinomen van mijn lichaam verwijderd… (voor het verwijderen zijn 8 verschillende methodes gebruikt waaronder chemo crème kuren, laser behandeling, bestraling, fotodynamische techniek etc.) Dit kan/kon/mocht toch zo niet doorgaan en mijn zoektocht starte..
Alles wat ik kon beïnvloeden heb ik aangepakt. Voeding geoptimaliseerd, sporten behoorlijk ingeperkt, psychische ballast opgeruimd en geleerd om te ontspannen. Het resultaat 3 kleine plaveiselcelcarcinomen in november 2015. Bij alle andere 3 maandelijkse controles in 2015 werd niets gevonden een heel jaar schoon. Van 100 carcinomen in 3 jaar naar 3 carcinomen in 1 jaar wat voor progressie kun je maken. En ik hoef niet meer 3 maandelijks gecontroleerd te worden maar eens in het half jaar een cadeau.!

Gezondheid is een groot bezit en we hebben er allemaal onze mond van vol maar het is geen vanzelfsprekendheid. We zijn ver afgedreven van wat gezond is voor ons lichaam en geest. Het mooiste is om preventief te werken aan onze gezondheid en dat kan al gauw met wat aanpassingen. Maar gelukkig, als de schade niet te groot is, is het bij de meeste moderne chronische-, auto-immuunziektes herstelbaar of kan er een aanzienlijke verbetering plaatsvinden. Ik denk dat ik daar een mooi voorbeeld van ben. Wil jij preventief je gezondheid ondersteunen of heb je gezondheidsklachten en wil je daaraan werken maak dan een afspraak met mij.

Johnny Kat