OVER FAMILIE- SYSTEEMOPSTELLINGEN.

Familie- of systeemopstellingen is een effectieve methode om inzicht te krijgen in jouw (repeterende) patronen in het leven. Waar loop jij tegenaan op dit moment in je leven? Een opstelling visualiseert het patroon en de daarbij behorende dynamiek waar jij mee te maken hebt. Opstellingen zijn er in diverse vormen zoals, met een groep mensen (deelnemers-vraagstellers en representanten) in een ruimte of in de praktijk één op één met poppetjes, vloerankers of in de mind.

Tijdens een opstelling gaan we werken met jouw vraag, jouw thema waar je tegen aanloopt in het leven. Vaak komen deze voort uit het systeem van herkomst (familiesysteem) of door traumatische gebeurtenis(sen) in het leven. In jou is het leven doorgegeven door jouw ouders. En de ouders van jouw ouders hebben het weer in hen doorgegeven. Zo ook generaties daarvoor waardoor een enorm systeem van mensen die allemaal vanuit het familiesysteem met elkaar verbonden is ontstaat. In het familiesysteem worden we opgevoed met allerlei conditioneringen, overtuigingen, patronen, indoctrinaties of religie waardoor we de wereld door deze filters zien. Ook hebben in het systeem allerlei gebeurtenissen plaatsgevonden die onbewust van invloed kunnen zijn op jou en je leven zoals, buitengesloten familieleden, abortussen, dood van dierbare(n), oorlog, misbruik, echtscheiding, verslaving, trauma enzovoort. Door onbewuste patronen bewust te maken door middel van een opstelling biedt het jou de mogelijkheid de kwestie totaal anders te bekijken of te helen.

Opstellingen één op één in de praktijk.

Voel jij je niet zo comfortabel in een groep en wil je liever één op één werken dan kan dat. Een afspraak kan je maken door te bellen of een berichtje te sturen naar 06-81324119. Je kan ook een e-mail zenden naar info@johnnykat.nl

Hoe gaat dat, een opstelling met een groep mensen?

Belangrijk om te weten is dat je je familie opstelt zonder dat die familieleden daadwerkelijk aanwezig hoeven te zijn.

De begeleider stelt een aantal vragen aan de deelnemer die een vraag inbrengt. De opsteller stemt vervolgens af op het systeem van de vraagsteller om een beeld te vormen van onderliggende dynamieken of patronen. Het is niet nodig om de vraag of het thema precies te kunnen verwoorden wel moet je ergens tegenaan lopen in het leven. Een thema, vraag of patroon wat zich herhaaldelijk voordoet in je leven. Vervolgens bepaalt de opsteller wat opgesteld gaat worden en vraagt daarvoor uit de aanwezige deelnemers de representanten.

Een opstelling werkt op zielsniveau. De uitnodiging is dan ook om de opstelling toe te laten en te ervaren, zonder het beeld wat het systeem laat zien te willen begrijpen. Vertrouwen op het eigen onderbewuste en de eigen ziel geeft de meest krachtige werking.

In een groepsopstelling wordt gewerkt met representanten.

Representanten vertegenwoordigen iemand uit het systeem, een vader, een moeder, een kind of een ander familielid. Als een deelnemer gevraagd wordt om als representant in de opstelling te komen mag dat zonder opgave van reden afgewezen worden. Ook deelnemers die met een vraag komen kunnen gevraagd worden als representant in een opstelling van een ander om deel te nemen.

Tijdens het opstellen nemen representanten hun plek in de ruimte in en laten zich daarbij leiden door hun innerlijke beweging. Vaak wordt er ook eerst een representant voor de cliënt opgesteld. Zodra duidelijk is wat er speelt in het systeem van de cliënt, welke dynamiek/patroon er plaatsvindt, kunnen representant en cliënt wisselen van positie zodat er gewerkt kan worden.

Het uiteindelijke doel is om beweging te krijgen in het systeem van de cliënt. Als er een helende beweging heeft mogen plaatsvinden voelt de cliënt vaak innerlijk ruimte ontstaan en wordt er rust ervaren.

Voor een (familie)opstellingen dag kun jij je aanmelden als deelnemer met een vraag (€ 100,00), die dan behandeld wordt, of je kan je opgeven als deelnemer/representant (€ 20,00). Vooraf ontvang je een factuur.

Tijdens de dag wordt er gewerkt vanaf 10.00 uur. Inloop kan vanaf 9.30 uur. Wanneer de geplande opstellingen hebben plaatsgevonden stoppen we. Dit zal rond 15.30 uur zijn. Als een opstelling snel tot de kern komt kan het zijn dat we ook eerder stoppen. Als er veel vraag inbrengers zijn kan het ook 17.00 uur worden. Als er zich te veel vraagstellers hebben aangemeld dan worden die op een wachtlijst gezet of er kan gekozen worden voor een andere datum.

Tijdens de dag wordt er koffie en thee verzorgt met een stukje chocolade o.i.d. De dag is exclusief lunch. Dus neem zelf iets mee voor tussen de middag, en omdat wij vlak bij het centrum gevestigd zijn kan je er ook voor kiezen ergens iets te gaan eten.

De opstellingen vinden plaats in onze praktijkruimte in het Centrum voor Welzijn en Gezondheid:

het Haagje 109
7902 LD Hoogeveen

De eerstvolgende datum waarvoor jij je kunt aanmelden met een vraag of als representant is:

Data winter 2023/2024

Zondag 27 augustus 2023 

Zondag 17 september 2023

Zondag  19 november 2023 

Zondag 17 december 2023 

Zondag 21 januari 2024 (nog plek voor 1 vraag/thema deelnemers en 0 representanten) 

Zondag 25 februari 2024

Zondag 24 maart 2024 (wordt verschoven, datum volgt)

Zondag 23 juni 2024 (nog plek voor 3 vraag/thema deelnemers en 3 representanten)